Διευκρινίσεις και συχνά θέματα ερωτήσεων σχετικά με την Υποβολή αιτήσεων και Δικαιολογητικών

 

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι :

Εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ*) του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας και ταυτόχρονα πληρούν έστω και μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

· Είναι Κάτοικοι Αλίμου, Καλλιθέας ή Παλαιού Φαλήρου ή

· Είναι Εργαζόμενοι σε επιχείρηση ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα που έχει έδρα ή υποκατάστημα στους Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας ή Παλαιού Φαλήρου

Ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΜΜΕ ορίζονται* οι επιχειρήσεις που πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

· Απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και

· είτε έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ είτε έχουν σύνολο ετήσιου ισολογισμού που δεν υπερβαίνει τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

(*σύμφωνα με τον Οδηγό χρήσης του ορισμού των ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/756d9260-ee54-11ea-991b-01aa75ed71a1/language-en

Αν κάποιος υποψήφιος εργάζεται σε επιχείρηση που δεν είναι μικρομεσαία σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

2) Υπεύθυνη δήλωση (ΥΔ) της επιχείρησης που εργάζεται κάθε υποψήφιος.

Η Υπεύθυνη δήλωση (ΥΔ) της επιχείρησης που εργάζεται κάθε υποψήφιος είναι απαραίτητη για όλους τους υποψήφιους ανεξάρτητα αν κάνουν αίτηση ως εργαζόμενοι ή κάτοικοι των Δήμων Αλίμου , Καλλιθέας ή Παλαιού Φαλήρου.

Στο κείμενο της Υπεύθυνης δήλωσης (ΥΔ) της επιχείρησης θα πρέπει να δηλώνεται:

1. το ύψος των ενισχύσεων de minimis που έχει λάβει η επιχείρηση τα 3 τελευταία οικονομικά έτη (τρέχον έτος συν τα 2 προηγούμενα).

2. Αν ανήκει στην κατηγορία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

(Βάση του Οδηγού χρήσης του ορισμού των ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/756d9260-ee54-11ea-991b-01aa75ed71a1/language-en

Η Υ/δ θα πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης με ψηφιακή υπογραφή ή θεωρημένη από το www.gov.gr ή από δημόσια αρχή.

Το εν λόγω δικαιολογητικό θα πρέπει να αναρτηθεί στην Σελίδα Δικαιολογητικών στην θέση: 11. Υπεύθυνη Δήλωση της επιχείρησης.

Για την εν λόγω ΥΔ κάθε υποψήφιος θα πρέπει να απευθύνεται στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται για την ορθή συμπλήρωση της.

Αν η επιχείρηση έχει λάβει ενισχύσεις de minimis δηλώνει:

α) Η επιχείρηση με την επωνυμία ……. έχει λάβει το ποσό οικονομικής ενίσχυσης de minimis ……. τα 3 τελευταία οικονομικά έτη (τρέχον έτος συν τα 2 προηγούμενα).

β) Η επιχείρηση ανήκει στην κατηγορία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Αν δεν έχει λάβει σχετική οικονομική ενίσχυση, δηλώνει :

α) Η επιχείρηση με την επωνυμία ……. δεν έχει λάβει καμία οικονομική ενίσχυση de minimis τα 3 τελευταία οικονομικά έτη (τρέχον έτος συν τα 2 προηγούμενα).

β) Η επιχείρηση ανήκει στην κατηγορία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

3) Δικαιολογητικό αν είναι Δημότης

Για την απόδειξη ότι κάθε υποψήφιος είναι Δημότης σε έναν από τους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου, ή Παλαιού Φαλήρου απαιτείται Πιστοποιητικό εντοπιότητας από τον Δήμο ή το gov.gr ότι είναι εγγεγραμμένος Δημότης, ή αποδεικτικό υποβολής αίτησης μεταδημότευσης μέχρι και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Σημείωση αν κάποιος υποψήφιος δεν διαθέτει το παραπάνω δικαιολογητικό για να μην θεωρηθεί ελλιπής η αίτηση του και απορριφθεί μπορεί κατά την συμπλήρωση της αίτησης στην ακόλουθη ερώτηση :

Είμαι ΔΗΜΟΤΗΣ; :

Επιλέξτε εάν είστε ΔΗΜΟΤΗΣ ενός εκ των (3) δήμων της επιλογής: Απάντηση μέσω επιλογής Ναι/ Όχι

Να επιλέξει Όχι, τότε το σύστημα δεν θα ζητάει να επισυνάψει σχετικό δικαιολογητικό.

Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κάποιος Δημότης σε έναν από τους 3 Δήμους για να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αν είναι παίρνει επιπλέον μόρια, βάση του πίνακα μοριοδότησης στην πρόσκληση ωφελουμένων.